DSC01500-bewerkt

Dagvaarding ontvangen?

Indien u bent gedagvaard te verschijnen voor de politierechter of de meervoudige strafkamer is het raadzaam een advocaat te raadplegen voor advies en bijstand.

Het verschil tussen een politierechter en een meervoudige strafkamer is dat de doorgaans lichtere misdrijven door de politierechter worden beoordeeld en de zwaardere vergrijpen door de meervoudige strafkamer. Bent u gedagvaard te verschijnen voor de politierechter, dan zult u 1 rechter tegenover u treffen, indien u bent gedagvaard te verschijnen voor de meervoudige strafkamer, dan staat u tegenover 3 rechters. 

Naar het strafbare feit waarvan u wordt verdacht is door de politie onderzoek gedaan en hiervan is een dossier aangemaakt. Dit dossier bevat de stukken waarop het bewijs tegen u is opgebouwd. U dient hierbij te denken aan de aangifte, getuigenverklaring, uw eigen verklaring, verklaringen / waarnemingen van de politie, technisch bewijs, zoals vingerafdrukken, DNA, enz. Het is van groot belang dat u kennis neemt van dit dossier en inzicht krijgt hoe het dossier is opgebouwd.

Een advocaat kan u hierbij helpen. Niet alleen kan de advocaat het dossier voor u opvragen, maar vooral inschatten hoe de bewijsvoering tegen u is opgebouwd, in hoeverre het bewijs zal leiden tot een veroordeling, waar eventueel de mogelijkheden liggen voor een vrijspraak, of er nog getuigen gehoord moeten worden, of dat er nog ander onderzoek verricht moet worden, enz. Kortom: de advocaat zal u vooral van advies voorzien over de te voeren verdedigingsstrategie.

Uiteraard zal een advocaat u informeren over hetgeen u kunt verwachten op de zitting en u ter zitting bijstaan. De advocaat zal namens u verweer voeren tegen de beschuldigingen en zich inzetten om voor u het beste resultaat te bereiken.

Mr. Velthuizen staat u graag bij
Mr. Velthuizen staat al meer dan 25 jaar met succes verdachten bij, zowel bij de politierechter en de meervoudige strafkamer. Weet dat u met mr. Velthuizen er niet alleen voor staat.

Direct contact