slideshow-one

Kosten Rechtsbijstand

U kunt altijd terecht voor een vrijblijvend intakegesprek. Aan dit eerste gesprek zijn geen kosten verbonden. U kunt ook terecht als u gebruik kunt maken van gefinancierde rechtsbijstand. Als u voldoet aan de voorwaarden van de Raad voor Rechtsbijstand, betaalt u alleen een eigen bijdrage voor de kosten van de juridische procedure. Op www.rechtsbijstand.nl kunt u zien of u in aanmerking komt en hoeveel uw eigen bijdrage is.

Indien u geen recht heeft op gefinancierde rechtsbijstand, dan krijgt u een duidelijk verhaal en geen verrassingen achteraf. In het intakegesprek wordt uw zaak beoordeeld en gelijk een afspraak gemaakt over het uurtarief.

Naast de kosten die u moet betalen aan de advocaat, hetzij via gefinancierde rechtsbijstand of het uurtarief, betaalt u ook griffierechtkosten. Dit zijn kosten die de rechtbank maakt in verband met de procedure. Kijk op https://www.rechtspraak.nl/Uw-Situatie/Onderwerpen/Kosten-rechtszaak/Griffierecht hoeveel het griffierecht in uw situatie is. Ook kosten voor uittreksels van bijvoorbeeld een geboorteakte, een huwelijksakte of een GBA-uittreksel die de rechtbank nodig heeft, komen eveneens voor uw eigen rekening.