DSC01500-bewerkt

Strafrecht

Om maar gelijk een misverstand uit de wereld te helpen: niet iedereen die met het strafrecht in aanraking komt is per definitie een crimineel, ook al bestaat dat beeld wel bij veel mensen. In aanraking komen met politie en justitie kan iedereen overkomen. En als dat gebeurt, wat dan?

Er valt een dagvaarding op de deurmat, een uitnodiging om op het politiebureau te verschijnen voor verhoor, of erger: je wordt gearresteerd. Na de eerste schok volgt al snel de vraag wat te doen? Meewerken, of juist niet? Wel verklaren, of juist een beroep doen op het zwijgrecht, enz. enz. En wat zijn de consequenties van het één of het ander?

Bijstand van een advocaat biedt hierin uitkomst. Niet alleen om u met raad en daad bij te staan, maar ook als procesbewaarder: een advocaat ziet er op toe dat alles volgens de regels verloopt. Een advocaat zal u van de nodige informatie kunnen voorzien en u advies kunnen geven wat het beste te doen, waarbij uw belang voorop staat.

Mr. Velthuizen heeft jarenlange ervaring op het gebied van het (jeugd)-strafrecht. Hij heeft in de loop der jaren vele verdachten, jong en oud, bijgestaan bij kleine vergrijpen, maar ook in zogenaamde “megazaken” in onder andere de volgende delicten:

  • geweldsmisdrijven
  • vermogensdelicten
  • zedenzaken
  • drugszaken Wegenverkeerswet zaken
  • overtreding Wet Wapens- en Munitie.

Bent u in een situatie verzeild geraakt dat u:

  • een dagvaarding heeft ontvangen?
  • een strafbeschikking heeft ontvangen?
  • een oproep heeft ontvangen om op het politiebureau te verschijnen om gehoord te worden als verdachte?
  • een oproep van het Openbaar Ministerie heeft ontvangen om op een OM-zitting te verschijnen?
  • uw rijbewijs is ingevorderd?

Neemt u dan contact op met ons kantoor.

Jeugdstrafrecht

Mr. Velthuizen is eveneens gespecialiseerd in het jeugdstrafrecht. Het jeugdstrafrecht verschilt niet alleen van het “gewone” strafrecht door de leeftijd van de verdachte: de regels en juridische voorschriften zijn op veel vlakken anders. Het belangrijkste is wel dat de insteek van het jeugdstrafrecht totaal verschilt van het gewone strafrecht: bij het jeugdstrafrecht staat het pedagogische karakter en het voorkomen van herhaling voorop. Dit vergt ook van de advocaat een andere aanpak van de verdediging en mr. Velthuizen kan vertrouwen op hun jarenlange ervaring in het bijstaan van minderjarige verdachten.

Indien uw zoon of dochter in aanraking is gekomen met politie en justitie, dan kunt u uiteraard contact opnemen met ons kantoor.